Vilka spel har fått flest utmärkelser och priser?

Det finns en hel uppsjö med olika spel att hitta online och i butik, och det kan vara svårt att veta vilka som faktiskt är värda att prova på. Om man bara går på utsidan av spelen så verkar de alla fruktansvärt populära, det finns alltid någon tagline som visar att just det här spelet är det bästa, mest prisvärda, mest omtyckta av dem alla. Men det finns ju faktiskt också statistik som visar precis vilka spel som faktiskt tagit hem flest priser av dem alla.

Det är nog spel du kommer att känna igen, eftersom de flesta har funnits ett tag och kanske till och med har fått uppföljare, men detta är spel som på många sätt har förändrat landskapet för spel och satt nya regler för vad man kan göra med ett videospel. Jag har samlat några av mina favoriter bland de spel som ligger i topp, och jag hoppas att du kommer prova på de du inte har spelat ännu!

The Witcher 3: Wild Hunt

Det här är spelet av spel, det är det spel som har fått flest priser av dem alla. Det finns ingen protest från mitt håll, det här är ett spel som förtjänar alla priser det fått. Om du inte har spelat det här spelet så kan jag köra lite fakta lite snabbt: det här är ett spel som kom ut 2015, och är ett actionrollspel som kommer från en polsk utvecklare. Du spelar från tredjeperson och tar över kontrollen över karaktären Geralt of Rivia.

Det som gör spelet så bra är miljöerna, hur du alltid får utstå konsekvenserna för dina aktioner och alla de extrasaker som finns att spela i spelet. Till exempel så kan du köra lite fighter i barer, du kan spela kortspel och du kan satsa på hästkapplöpningar. Samtidigt gäller det att ta dig till genom landet för att nå ditt mål.

The last of us

Det här är ett skräckspel som också har fått otaliga utmärkelser. Det gäller att överleva i detta spel som kom ut 2013, och sen dess har det fått en uppföljare som också blivit väldigt populärt. Spelet tar plats i USA efter att apokalypsen kommit, och du spelar med två personer – Joel och Ellie. Det gäller att ta sig västerut för att komma till botemedlet för smittan som har tagit död på nästan alla människor.

Spelet har fått pris för många olika saker, men mycket handlade om dess grafik och skådespeleriet med rösterna som karaktärerna har. Dessutom har karaktärerna i sig hyllats som trovärdiga och annorlunda i spelvärlden.

The Walking Dead

Jag gissar att du redan känner till TV-serien med samma namn, som spelet såklart är baserat på. Du kommer att känna igen världen full av zombies, där du måste överleva som Lee Everett, och ta dig igenom din omgivning tillsammans med en grupp överlevare. Fokuset i det här spelet ligger på karaktärerna och berättandet, vilket inte är så konstigt med tanke på källan till spelet. Det är också på grund av detta som spelet har fått många utmärkelser och blivit väl mottaget av spelare världen över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *