Unika och intressanta kortlekar och kortspel

Det finns så väldigt många fler typer av kortlekar nu än vad det fanns när jag var liten. Dessutom så har det tillkommit väldigt många fler spel än vad det tidigare funnits, jag kommer ihåg när vi spelade kotte varenda rast i skolan, och ingen kunde komma på min och min kompis hemliga tecken. Numera är det kanske ingen som spelar kotte på rasten, men kortspelen är långt ifrån utdöda. Jag har hittat ett par coola kortlekar som jag bara måste dela med mig av, de är så fina att man nästan inte ens vill spela med dem, utan aha dem som små konstverk i sitt hem istället.

Contraband – som tagen från ett piratskepp

Det här är en kortlek som för tankarna direkt till gamla piratskepp och på besättningen som spelade bort sin ranson av bröd eller öl på en rast någon gång.

Det här är en lek som inte kostar särskilt mycket, lite mindre än en hundralapp, faktiskt, och den har såklart gulddetaljer som gör att den ser ut som en skatt värdig även den mest snobbiga av pirater.

Prohibition – få spriten utan att dricka

Det här är faktiskt en samling kortlekar, perfekt för dig som ska ha spelkväll och vill ha ett sammanhängande tema på alla borden. Det finns sex stycken kortlekar i den vackra trälåda som Prohibition kommer i, och de är såklart alla namnade efter kända alkoholsorter för att uppfylla sitt namn (prohibition syftar på det spritförbud som fanns i USA under ett par årtionden). Kortlekarna heter helt enkelt absint, tequila, rom, moonshine (en slags hembränd sprit känd i hela USA, men kanske framförallt i södern. Det är inte lagligt i alla stater, vilket gör det ännu lite mer spännande att komma över), white wolf och whiskey. Alla kortlekarna har sin egen färg och design, men det är ändå tydligt att de håller ihop.

Att hitta ett nytt favoritspel

Okej, så nu när du har din nya kortlek, vad ska du göra med den? Du kan börja med att spela Menageri, som kräver att man är fyra spelare eller fler. Alla korten används i spelet, de delas ut innan man lägger dem i högar på bordet, med baksidan upp. Varje spelare väljer vilket djur man vill spela och sen börjar man! Första spelaren vänder upp sitt kort, och därefter nästa.

Om man får upp ett kort som redan är uppvänt så gäller det att snabbast möjligt ge ifrån sig sitt djurläte. Den som är först får alla de uppvända korten. Sedan fortsätter man, och det gäller att inte göra fel ljud, för då blir man av med ett straffkort till spelaren bredvid sig. Det här blir snabbt både galet och hetsigt, det är inte alltid lätt att komma ihåg ifall man ska råma eller jama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *