Kan du lära dig laga mat genom att spela spel?

Det kanske känns lite för bra för att vara sant, idén om att man skulle kunna bli en mästerkock bara genom att spela spel som innefattar matlagning, men jag har faktiskt märkt att det funkar! Det spelar såklart ganska stor roll vad det är för typ av spel som du håller på med, och vilken design den har och så vidare, men faktum är att mycket av grunderna i matlagning finns inbakat i spelen som finns på marknaden just nu. Det går alltså att bli bättre i köket genom att bli bättre på att spela – ett perfekt argument att ta fram om ens partner eller kompisar klagar på tiden man lägger på sitt spelande!

Häng på de riktiga stjärnkockarna genom spel

De första spelen som jag tänker på när det kommer till att lära sig laga mat är de som på något sätt involverar en kock. Den brittiska kocken Jamie Oliver har gjort sig ett namn genom att ha mat och program som är enkla att följa och upprepa. Lite på samma sätt kan man tänka att spelet “What’s Cooking?” är uppbyggt, du har hela tiden Jamie med dig som hjälper dig att laga till recepten, och du kan också ta med dig spelet till mataffären när du ska handla. Detta är en slags kombination mellan videospel och verkliga livet, en perfekt brygga mellan de två, helt enkelt.

Det finns också andra spel som bygger på TV-serier och andra medier, till exempel har det amerikanska Food Network givit ut spel som ska inspirera till matlagning, där det gäller att hänga med i svängarna. Det är såklart också bra att hålla koll på nyhetshyllan i app-affärerna och i spelbutikerna, men det brukar vara ett gott tecken om du känner igen personen eller varumärket från matvärlden sedan innan.

Tänk på vad det är du gör

För att få ut maxat av spelen så räcker det inte alltid att du håller koll på hur det går för dig i spelet, du måste samtidigt hålla lite koll på vad det är du faktiskt gör. När du ska göra en utmaning i ett mobilspel som involverar pasta – hur lång tid tar det? Vilka steg måste du ta? Hur svårt känns det? Det är såklart inte alla spel som har trovärdiga designs, men ganska många följer i alla fall grunderna när det kommer till matlagning. Det är mindre troligt att du glömmer att salta pastavattnet ifall du fått minuspoäng för det ett antal gånger i ett spel, eller ifall du glömmer att lägga till svartpeppar i slutet på en rätt när den fått lägre poäng i ditt spel.

Se till att kolla upp vilken nivå av verklighet spelet du är intresserad av har, och lär dig allt du behöver genom spelandet!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *