De bästa spelen för rekreation när du reser

Det kan ibland vara svårt att få till lugnet på sin resa, även om det kanske är poängen med hela trippen. För att man ska kunna slappna av ordentligt så kan det vara bra att komma igång med lite spel och lekar, som gör att man kopplar bort det vardagliga och kan sjunka ner i stunden.

Vi pratar inte om spänningen som lägger en satsning på Betfair bringar. Det finns såklart hur många spel som helst man kan köra, men för mig så är det viktigt att umgås med människorna man har runtomkring sig när man ska resa, och därför har jag hittat spel och lekar som drar in fler personer in i det roliga. Detta är bara ett axplock ur alla de lekar som finns, men jag har listat mina favoriter för att du ska kunna göra dem till dina.

Tjugo frågor – en klassiker i alla lägen

Det här är en lek jag brukar köra när man står i kö någonstans, eller sitter fast på en lång resa. Man kan köra olika kategorier av leken, till exempel kändisar, människor alla som är med i leken känner, eller en djurart. Poängen är i alla fall att en person tänker på en person, ett djur eller en sak och sedan har de andra tjugo frågor på sig att lista ut vad det är för något. En regel är att man bara får ställa ja- och nej-frågor, vilket gör det hela lite svårare, men mycket roligare!

Kör charader på resan

Det här är precis lika kul runt ett middagsbord som på ett tåg, att göra charader är nästan roligare med främlingar runtomkring sig eftersom man då absolut inte vill göra bort sig. Man skriver ner olika saker på lappar – det kan vara titlar på filmer eller låtar, det kan vara ordspråk eller en person – och sen gäller det för personen som ska göra charaden att förmedla budskapet med gester eller ledtrådar. Om man inte har så stort utrymme kan man istället göra det med bara ord, det går enkelt att anpassa till olika situationer!

Två sanningar och en lögn

Det här är ett kul spel att köra både med folk du inte känner så väl, och de som du tror dig kunna allt om. Det är ett enkelt spel att köra, du behöver bara tänka ut tre saker att säga till dina medspelare, två som är sanna och en som är en lögn. Därefter gäller det för de andra att gissa vad som är sant, och vilken av de tre som du har hittat på. Detta kan bli riktigt roligt och avslöjande!

Alla dessa tre lekar har fördelen att kunna lekas både inomhus och utomhus, och dessutom kan man köra dem utan hjälpmedel. Perfekt att plocka upp vart man än är, helt enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *