Är det egentligen bättre att träna hemma eller på gymmet?

Det här med att träna på gym kan vara något som avskräcker många från att komma igång med sin träning. Samtidigt är det många av mina vänner som har sagt att det är själva gymupplevelsen som gör att de ens kommit igång med sin träning, och det är också gymmet som gör att de kan rättfärdiga sin träning, är de hemma så gör de bara en massa annat.

Jag är lite nyfiken på hur det faktiskt ser ut med för och nackdelar med att träna hemma och träna på gymmet, så jag har kollat runt lite på olika träningshemsidor och på forum, och såklart pratat med kompisgänget för att få höra vad de tycker.

Fördelar med att faktiskt ta sig till gymmet

Okej, så om du har bestämt dig för att ta dig till gymmet, eller kanske inte bestämt dig helt än men lutar åt att fixa ett gymkort – här har du några anledningar till att du har valt helt rätt.

Det som gör gymmet till en smidig träningsplats är såklart att det är därför den är designad. Du har all tänkbar utrustning redan på plats, du slipper städa själv efter att du är färdig, och det är inte så farligt dyrt om du faktiskt använder ditt medlemskap regelbundet. Du kan dessutom träffa nya vänner på gymmet, du kan komma ifrån hemmet och all den stress som väntar där, och du kan träna vilken dag som helst på året – löpbandet står där även i det värsta vinterrusket.

Fördelar med att stanna hemma med sin träning

Så du som inte vill ta dig till gymmet, vilka fördelar kommer du att ha? Här är bara ett axplock av de som jag har hittat.

Framför allt så är det himla smidigt att slippa ta sig någonstans när du vill träna, du behöver varken promenera, cykla eller ta bil eller buss någon annanstans innan du kan köra ett pass. En annan fördel är att du knappast behöver klä upp dig (vi har nog alla känt stressen över att alltid vara den som har mest omoderna träningskläder på gymmet), och du kan göra din träning i pyjamas, om du vill. Du kan dessutom träna ifred, vilket kan kännas som en trygghet särskilt om du precis börjat ta itu med din träning.

Det är upp till dig i slutändan

Det finns såklart nackdelar med båda dessa, om du är hemma så är du begränsad till att använda den utrustning som du själv har köpt, och du måste kanske stöka runt lite tills det finns tillräcklig plats att träna på. Om du drar till gymmet så måste du nöja dig med offentliga toaletter och öppettider som du inte kan styra själv, plus att det blir en extra utgift varje månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *