Användbara appar för underhållning

Det tar ganska lång tid att hålla sig uppdaterad på allt som händer inom underhållning idag, det finns så många olika kändisar, filmer och tv-serier att hålla reda på, för att inte tala om allt skvaller och alla biljetter man kan missa om man inte är på hugget. Jag gillar att ha all min underhållning på en och samma plats, och den platsen är såklart i min telefon.

Det finns massor av bra appar att hämta hem för oss som vill kunna hålla kollen bara genom att dra upp mobilen ur fickan, och jag har hittat några av världens alla bästa. Jag gissar att det är några som du kommer att känna igen, och kanske redan har, men jag hoppas att du hittar någon ny favorit bland mina rekommendationer!

Kör musik var som helst med Spotify

Svenska Spotify har tagit världen med storm, inte minst mer deras app som funkar på alla system och telefoner. Här kan du både spara ner låtlistor för att lyssna när du är offline, och leta fram ny musik att streama direkt i appen. Du hittar alla de funktioner som finns på datorn i mobilen, och den är dessutom gratis att hämta hem och använda. Det är bara att logga in med ditt vanliga konto för att komma åt alla dina spellistor och favvolåtar.

Kolla film och TV med Netflix

Det är inte många som inte har ett Netflixkonto nu för tiden, antingen ett eget eller ett man delar med några kompisar. Att kunna kolla vart man än är och dessutom kunna ladda ner avsnitt och filmer för att titta offline – perfekt när man exempelvis ska flyga eller åka tåg någonstans, eller ut till lantstället där det inte finns något wifi – och man kan såklart också streama direkt. Du kopplar upp appen till ditt konto, och betalar ingenting extra för att ha den.

Bli smartare med TED

Du har nog någon gång kommit över ett så kallat TED-talk, alltså en kort föreläsning på mindre än en timme. Det kan vara nästan vem som helst som står på scenen och pratar, men ofta är det kopplat till ett samhällsfenomen eller problem, eller så handlar det om någon upptäckt eller arbete inom vetenskap. Det som är gemensamt är att de alltid är intressanta, aktuella och perfekta att använda i en konversation när du vill verka lite extra smart.

Lyssna gratis på SR

Slutligen vill jag slå ett slag för public service, och den app som finns för SR. Här hittar du dels live streams på alla kanaler, och du kan hitta äldre program som du missat eller vill lyssna på igen. Denna app är också gratis, och är öppen att använda för alla. Det är också smidigt att spara programmen, så att man vet vilka man har kvar att lyssna på.