Aktiviteter för singlar om man vill träffa nya vänner

Det här med att träffa nya vänner när man är singel, och kanske i allmänhet när man är vuxen, är inte helt lätt. Oftast så har många kvar sina vänner från uppväxten och sina olika skolgångar, och det är inte alltid helt lätt att hitta nya vänner när man kommer ny till en stad eller en arbetsplats. Kanske har man själv sagt upp kontakten med sina vänner, eller så har man blivit den enda personen i gänget som inte har en partner – och därför blir exkluderad från parmiddagar och annat antingen medvetet eller av ett eget val.

Så hur gör man då om man är singel och vill träffa nya vänner? Jag har några tips som du kan prova, men ge gärna dina egna också, jag vill alltid ha koll på nya sätt att hitta kompisar på.

Kom igång med en aktivitet

Det här är en riktig klassiker, men den är en klassiker för att den faktiskt funkar. Du kan enkelt komma in i ett nytt sammanhang om du börjar med en sport eller annan aktivitet, det kan vara en tennisklubb, ett innebandylag eller kanske en klättringsgrupp som är öppen för nya medlemmar. Det är bra att hålla lite koll på de olika gym som finns i din närhet, där kan man till exempel hitta träningar där man kan spela innebandy eller andra sporter i grupp, och där man enkelt kan anmäla sig. Genom att ha en gemensam aktivitet blir det lättare att starta upp samtal och hitta nya bekanta.

Starta en bokklubb

Det här är en fantastiskt rolig sak att göra, och det är så himla mycket enklare nu än tidigare, eftersom man enkelt kan gå med i lokala facebook-grupper och lägga ut poster om att vilja starta upp en ny klubb, eller gå med i en existerande. Att mötas över en bok gör att man har en naturlig grund för samtalet, och allteftersom man lär känna varandra kan man också börja prata om andra saker utöver själva litteraturen. Man kan också bygga upp klubben lite som man vill, antingen genom att träffas ute på kafé eller i en bar, eller så kan man ses hemma hos varandra.

Bli volontär

Det här är något som vi kanske är lite dåliga på i Sverige, men det finns massor av ställen som behöver duktiga volontärer, och där intressanta människor möts och skapar vänskapsband. Kika om det finns någon second hand butik som behöver volontärer, kanske det finns någon idrottsförening, eller kulturförening i stan som behöver ett par extra händer, eller så kanske det är något företag som också har behov. Leta reda på något som verkar överensstämma med dina intressen.

Ta dig ut i kulturen

Det finns absolut ingenting skämmigt med att gå på bio själv eller se på en teater utan sällskap. Det som är bra här är att det finns många personer på ett och samma ställe, och de har alla minst ett samtalsämne gemensamt med dig. Det är tacksamt om det finns en paus i föreställningen, då kan man enklare vända sig till sin stolsgranne och starta upp ett samtal om vad som händer på scen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *